Etiopia Tomas Graraoma natural - metody alternatywne - 250 g / 1000 g
towar niedostępny
Opis
Tomas Graraoma prowadzi gospodarstwo Shantawane w rejonie Bensa w dystrykcie Sidama. Uprawą kawy zajął się w 2011 r. po odziedziczeniu ziemi uprawnej po ojcu. Aktualnie ma trzech stałych pracowników, a w okresie zbiorów, od końca września do końca grudnia, zatrudnia dodatkowe 40 osób.
Ciekawostka: w przeciwieństwie do większości drobnych rolników w okolicy, Tomas przetwarza swoją kawę we własnej suszarni, co daje mu pełną kontrolę nad jakością ziaren - od zbiorów po przechowywanie.
Opis sensoryczny: owoce leśne, czerwone pomarańcze, ananas, lemoniada
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: woreda Bensa, dystrykt Sidama
Producent: Tomas Graraoma
Odmiana botaniczna: Heirloom
Wysokość upraw: 2100 m n.p.m.
Metoda obróbki: natural
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.