Etiopia Bombe natural - metody alternatywne - 250 g / 1000 g

etykiety-figa-coffee-Etiopia-Bombe-przód.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 83,00 zł 83.00
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Producent: Figa

Opis

Daye Bensa Coffee założyli i prowadzą bracia Asefa i MuluGeta Dukamo. Posiadają oni trzy farmy kawowe i 20 stacji myjących na terenie sześciu dystryktów w Etiopii. Przetwarzają w nich ziarna z upraw własnych oraz innych lokalnych producentów. Od 2017 roku dzieje się tak również w Bombe - farmerzy dostarczają swoje uprawy do stacji obróbki, gdzie są one oceniane i rozdzielane według jakości

Ciekawostka: wybrany przez nas lot (partia) kawy Bombe zawdzięcza swoją nazwę okolicznym górom. W procesie obróbki był on m.in. suszony w cieniu, pod zadaszeniem z siatki, przez 25 dni, podczas których ziarna były obracane co 15 minut, dla zagwarantowania równomiernego efektu.

 

Opis sensoryczny: owoce leśne, owoce tropikalne, brązowy cukier, cytrusy 

Kraj pochodzenia: Etiopia

Region: wieś Bombe, Daye Bensa, Sidama

Producent: wielu drobnych producentów, Daye Bensa Coffee

Odmiana botaniczna: Mixed Heirloom

Wysokość upraw: 2230 m n.p.m.

Metoda obróbki: natural

Profil palenia: metody przelewowe

 

Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl