Etiopia Chelbesa washed - metody alternatywne - 250 g / 1000 g
towar niedostępny
Opis
Chelbesa, położona w strefie Gedeo, jest jednym z najlepszych obszarów produkcji kawy w słynnej woredzie Gedeb. Znana jest z gęstej, warstwowej, półleśnej struktury roślinnej oraz jako przykład najlepszej agroekologii upraw kawy. Pracujący w regionie rolnicy oddają swoje zbiory do lokalnej stacji obróbki, która powstała w 2019 roku w Danche, leżącym na terenie Chelbesy.
Ciekawostka: nasza partia (lot) kawy powstała z owoców kawy dostarczonych do stacji obróbki przez 476 drobnych lokalnych producentów.
Opis sensoryczny: cytrusy, ananas, miód, brzoskwinie
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Gedeb, strefa Gedeo
Producent: wielu małych producentów
Odmiana botaniczna: 74110, 74112, Heirloom
Wysokość upraw: 1950-2200 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.