Etiopia Chelchele washed - metody przelewowe - 250/1000 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Stacja obróbki Chelchele znajduje się w kebele o tej samej nazwie, w dystrykcie Kochere, w regionie Yirgacheffe. Kawy z tego regionu są znane z charakterystycznych kwiatowych i cytrusowych nut smakowych, a rolnicy zazwyczaj nie mają dostępu do nawozów sztucznych ani pestycydów i nie stosują ich w produkcji kawy.
Ciekawostka: kawy w Etiopii są zazwyczaj uprawiane na bardzo małych działkach przez rolników, którzy hodują również inne rośliny. Większość drobnych producentów dostarcza swoją kawę w owocach do pobliskiej stacji przetwórczej, gdzie kawa jest sortowana, ważona i opłacana, a następnie przetwarzana i suszona.
Opis sensoryczny: brzoskwinie, kwiaty, bergamotka
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Yirgacheffe
Stacja obróbki: Chelchele
Odmiana botaniczna: etiopskie odmiany Heirloom
Wysokość upraw: 1900-2400 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.