Etiopia Halo Beriti natural - metody przelewowe - 250 g / 1000 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Stacja obróbki Halo Beriti została założona w 2014 r. i obsługuje 750 drobnych producentów, którzy dostarczają swoją kawę w postaci owoców. Nasz lot (partia kawy) został poddany “specjalnemu przygotowaniu”, podczas którego w czasie procesu przyjmowania i suszenia kawy była ona kilkukrotnie sortowana ręcznie.
Ciekawostka: Yirgacheffe to region znany ze swojej kawowej obfitości i ziarna wysokiej jakości. Większość kawy jest tu uprawiana przez małych producentów stosujących praktyki ekologiczne, rolnicy nie mają dostępu do nawozów sztucznych ani pestycydów i nie stosują ich w produkcji kawy.
Opis sensoryczny: ciemna i mleczna czekolada, kwiaty czarnego bzu, bergamotka
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Gedeb, Yirgacheffe
Stacja obróbki: Halo Beriti
Odmiana botaniczna: Heirloom Ethiopian Varieties
Wysokość upraw: 2100-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: natural
Punktacja: 87
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.