Etiopia Kayon Mountain natural - metody alternatywne - 250 g / 1000 g

Dostępność: brak informacji
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 70,00 zł 70.00
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Producent: Figa

Opis

Farma Kayon Mountain Coffee Farm ma powierzchnię 500 ha, z czego około 300 ha obsadzonych jest kawą. Od 2012 r. właścicielem i zarządcą farmy są Ismael Hassen Aredo i jego rodzina. Kayon Mountain zatrudnia 25 stałych pracowników pełnoetatowych i 300 pracowników sezonowych. Ismael zajmuje się nie tylko nimi i zbiorami, ale również przetwórstwem kawy.

 

Ciekawostka: farma konkuruje o pracowników sezonowych z pobliską wioską górniczą, więc Ismael i jego rodzina płacą zbieraczom wyższe wynagrodzenia, aby zachęcić ich do powrotu w kolejnych sezonach. Zarząd farmy oferuje też bezpłatne usługi transportowe oraz wsparcie finansowe na budowę szkół i budynków administracyjnych dla lokalnej społeczności. 

 

Kraj pochodzenia: Etiopia

Region: dystrykt Shakiso, strefa Guji

Producent: Kayon Mountain Coffee Farm

Odmiana botaniczna: Ethiopian Heirloom

Wysokość upraw: 1900-2200 m n.p.m.

Metoda obróbki: natural

Punktacja: 88.40

Profil palenia: metody przelewowe 

Opis sensoryczny: wanilia, karmel, dżem brzoskwiniowy, truskawki

 

Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl