Etiopia Senkole natural - metody przelewowe - 250 / 1000 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Stacja obróbki Senkole znajduje się w zachodniej części strefy Guji, 2 km od miasta Haro Wachu. Gleba w tym regionie jest piaszczysto-gliniasta, co zapewnia doskonały drenaż i bardzo żyzne podłoże pod uprawy. Kawa jest tu przetwarzana w tradycyjnej etiopskiej technice wykorzystującej zbiorniki wodne i drewniane podesty, tzw. African beds.
Ciekawostka: Guji to pięknie zalesiony region w południowej Etiopii. Rolnicy uprawiają tu kawę na bardzo dużych wysokościach na bogatej czerwonej glebie, co sprawia, że profile kaw z Guji odróżniają się od tych z sąsiednich regionów.
Opis sensoryczny: truskawki, bergamotka, owoce pestkowe
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Uraga, Oromia, strefa Guji
Stacja obróbki: Senkole
Odmiana botaniczna: Heirloom Ethiopian Varieties
Wysokość upraw: 1500-2000 m n.p.m.
Metoda obróbki: natural
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.