Indonezja Jawa Argopuro Mountain Coffee Farm anaerobic natural - metody alternatywne - 250 g / 1000 g
towar niedostępny
Opis
Gospodarstwo Argopuro Mountain Coffee Farm wzięło swoją nazwę od góry, na której rośnie kawa. Lokalni rolnicy uprawiają tu kawę organicznie, bez użycia pestycydów. Prace pielęgnacyjne, takie jak przycinanie i usuwanie chwastów, wykonują ręcznie.
Ciekawostka: historia farmy jest związana z konfliktem między mieszkańcami, z których część chciała uprawiać tytoń, a część kawę. Spór rozwiązała Perhutani, państwowa firma, która jest właścicielem większości gruntów rolnych we wschodniej Jawie - postanowiono na korzyść wszystkich, że kawa arabika będzie uprawiana w górach, a tytoń na niższych obszarach.
Opis sensoryczny: owoce tropikalne, maliny, toffi, ciemna czekolada
Kraj pochodzenia: Jawa, Indonezja
Region: Situbondo, Tlogosari Village
Producent: Argopuro Mountain Coffee Farm
Odmiana botaniczna: Lini S795, Kartika
Wysokość upraw: 1200-1400 m n.p.m.
Metoda obróbki: anaerobic natural
Punktacja: 86.5
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.