Kenia Guama AA washed - metody przelewowe - 250 g / 1000 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Właścicielem i zarządcą stacji obróbki Guama Coffee Washing Station jest kooperatywa Baragwi Farmers' Cooperative Society. Została założona w 1986 r. z przy udziale ponad 3500 drobnych rolników. Przeciętny członek Baragwi posiada ok. 300 krzewów kawowych.
Ciekawostka: producenci dostarczają swoje owoce do Guama Coffee Washing Station, gdzie są one sortowane, ważone i rejestrowane. Następnie rozpoczyna się proces mokrej obróbki - obieranie, fermantacja w zbiornikach, płukanie oraz suszenie na podestach. Suche ziarno jest transportowane do tzw. suchego młyna, który Baragwi Farmer's Cooperative posiada w hrabstwie Kirinyaga, gdzie jest przygotowywane do sprzedaży.
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Kianyaga, Kirinyaga County
Producent: wielu drobnych producentów
Odmiana botaniczna: SL34, SL28, SL, Ruiru 11, Batian
Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Punktacja: 86.75
Profil palenia: metody przelewowe
Opis sensoryczny: czarna porzeczka, rodzynki, herbata
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.