Kenia Inoi Kianderi washed - metody przelewowe - 250 g / 1000 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Stacja obróbki Kianderi znajduje się u podnóża Góry Kenia, na obrzeżach miasta Kerugoya. Ta zachodnia część hrabstwa Kirinyaga posiada jedne z najżyźniejszych gleb w kraju. Kianderi Factory jest częścią Inoi Farmers Cooperative Society i zrzesza ok. 900 farmerów.
Ciekawostka: Rolnicy z kooperatywy zabierają pozostałe po obróbce skórki owoców kawy do domu i mieszają je z krowim nawozem. Powstaje w ten sposób nawóz wykorzystywany w ich gospodarstwach rolnych.
Opis sensoryczny: słodkie pomidory, cola, mleczna czekolada
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Kirinyaga
Stacja obróbki: Kianderi Factory
Odmiana botaniczna: SL 28, SL 34, Batian, Ruiru 11
Wysokość upraw: 1650-1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.