Kenia Kegwa AA washed - metody alternatywne - 250 g / 1000 g
towar niedostępny
Opis
Kegwa Coffee Factory została założona w latach 60. XX wieku w miejscowości Njukiini, w pobliżu miasta Kianyaga, w departamencie Gichugu. Stacja ma powierzchnię ok. 3 a i służy głównie lokalnym producentom z Ngiriambu Farmers' Cooperative Society Ltd. Kooperatywa liczy ok. 1400 członków, z czego 1000 to aktywni rolnicy.
Ciekawostka: po zbiorach kawa jest dostarczana do Kegwy i poddawana obróbce na mokro (washed). W przetwórstwie wykorzystywana jest woda z rzeki Nyamindi. W związku z rosnącą świadomością ekologiczną, pracownicy stacji wykopali doły na ścieki z dala od źródła wody, co pomaga zmniejszać wpływ pracy stacji na środowisko naturalne.
Opis sensoryczny: cytrusy, czerwona porzeczka, nektarynki
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: departament Gichugu, hrabstwo Kirinyaga, Centralna Prowincja
Producent: Kegwa Coffee Factory
Odmiana botaniczna: SL 28, SL 34, Ruiru11, Batian
Wysokość upraw: 1504 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.