Kenia Kemangau Estate AB washed - metody alternatywne - 250 g / 1000 g

Dostępność: brak informacji
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 73,00 zł 73.00
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Producent: Figa

Opis

Marcarius Manchura prowadzi Kemangau Estate od 2014 r. Na terenie posiadłości uprawianych jest ok. 4000 krzewów kawy, które rosną na wysokości 1727 m n.p.m. na żyznych glebach wulkanicznych. Kemangau Estate współpracuje z przetwórcą kawy Kahawa Bora, który wraz z zespołem agronomów zapewnia m.in. wsparcie w zakresie dobrych praktyk rolniczych i szkolenia praktyczne.

Ciekawostka: po zbiorach i sortowaniu owoców w Kemangau Estate przeprowadzany jest proces obróbki na mokro (washed) - ziarna są oddzielane od miąższu, następnie odbywa się fermentacja w betonowych zbiornikach (12-14 godzin), a później mycie przy użyciu wody deszczowej i rzecznej. Ostatnim etapem jest suszenie na drewnianych podestach ok. 7-10 dni.



Opis sensoryczny: rabarbar, karmel, czekolada

 

Kraj pochodzenia: Kenia

Region: Machoge Borabu, hrabstwo Kisii

Producent: Kemangau Estate

Odmiana botaniczna: SL 28, SL 34

Wysokość upraw: 1727 m n.p.m.

Punktacja: 86.75 SCA

Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe

 

Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl