Kenia Kiandu AB washed - metody alternatywne - 250 g / 1000 g
towar niedostępny
Opis
Stacja Kiandu Coffee Factory znajduje się w pobliżu miasta Tetu, w hrabstwie Nyeri i służy okolicznym producentom kawy, zrzeszonym w Mutheka Farmers Cooperative Society (FCS). Rolnicy zbierają owoce ręcznie i tego samego dnia dostarczają je do Kiandu, gdzie są starannie sortowane przed dalszym przetwarzaniem.
Ciekawostka: kooperatywa Mutheka FCS powstała w 2004 roku po podziale Giant Tetu Coffee Growers Co-Operative Society. FCS zarządza siedmioma stacjami obróbki i zrzesza ok. 6000 drobnych plantatorów kawy. Kiandu Factory ma prawie 1900 zarejestrowanych członków, co czyni ją jedną z największych w Mutheka.
Opis sensoryczny: różowy grejpfrut, jagody, cola, syrop klonowy
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Tetu, hrabstwo Nyeri
Producent: wielu drobnych producentów
Odmiana botaniczna: SL 28, SL 34
Wysokość upraw: 1600-1700 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.