Kolumbia Huila - kawa bezkofeinowa - 250 g / 1000 g
towar niedostępny
Opis
Departament Huila znajduje się w południowo-zachodniej części Kolumbii, w regionie Andów. Charakteryzuje się górami i równinami dolinnymi. Nasza kawa to mieszanka ziaren pochodzących z czterech farm położonych w regionie: EL Diviso, Villa Valentina, Buenos Aires i La Cabana.
Ciekawostka: proces dekofeinizacji sugar cane zachowuje smak i aromat kawy. Ten naturalny proces dekofeinizacji wykorzystuje wysokogórską wodę źródlaną oraz octan etylu (EA) naturalnego pochodzenia. Octan etylu jest obecny w każdym owocu kawy w jej naturalnym stanie (jak również w wielu owocach i warzywach). W procesie sugar cane decaf naturalny octan etylu jest uzyskiwany z trzciny cukrowej.
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Huila
Producent: wielu małych producentów
Odmiana botaniczna: Castillo, Colombia
Wysokość upraw: 1500 m n.p.m.
Metoda obróbki: sugar cane decaf
Punktacja: 84.5
Profil palenia: omniroast - sprawdzi się w metodach przelewowych, espresso oraz w kawach mlecznych
Opis sensoryczny: wanilia, karmel, czerwone owoce, zbalansowana kwasowość
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.