Kolumbia La Provincia washed - metody alternatywne - 250 g / 1000 g
towar niedostępny
Opis
La Provincia to mieszanka ziaren pochodzących z farm drobnych rolników w gminach Chachagüí i Consacá, które znajdują się w północno-środkowym regionie Nariño. To najbardziej wysunięty na południe departament Kolumbii i ceniony region uprawy kawy. Większość gospodarstw w Nariño znajduje się na dużych wysokościach, nawet od 1950 do 2000 m n.p.m.
Ciekawostka: dojrzałe owoce są zbierane ręcznie przez rolników i przetwarzane w ich gospodarstwach. Są rozcierane i poddawane fermentacji w workach, wiadrach lub zbiornikach przez 16 do 38 godzin. Po fermentacji kawa jest myta w czystej wodzie i układana na tarasach do wyschnięcia, co zajmuje od 8 do 14 dni.
Opis sensoryczny: czekolada, cytryny, cukier trzcinowy, wiśnie
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Nariño
Producent: wielu małych producentów
Odmiana botaniczna: Castillo, Caturra, Colombia
Wysokość upraw: 1950-2000 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Punktacja: 85
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.