Kostaryka Federico Rojas anaerobic natural - metody alternatywne - 250 g / 1000 g

etykieta-figa-coffee-Kostaryka-Federico-Rojas-przód.jpg
  • nowość
Dostępność: brak informacji
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 85,00 zł 85.00
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Producent: Figa

Opis

Federico Rojas przez 2 lata pracował w Academia Costarricense del café, gdzie był baristą, palaczem kawy oraz prowadził kursy kawowe. Te doświadczenia wykorzystuje teraz zarządzając farmą Roberto Araya i jego rodziny. Roberto posiada 6 ha ziemi w San Juan Sur, na której od dwóch lat uprawia kawę Specialty, co roku wprowadzając nowe odmiany. Razem z Federico rodzina Araya rozwija swoją farmę, ulepszając infrastrukturę oraz stację obróbki ziarna.

Ciekawostka: zebrane owoce kawy przechodzą 7-dniową fermentację tlenową, a kolejny tydzień spędzają w zamkniętych zbiornikach, gdzie odbywa się fermentacja beztlenowa. Po osiągnięciu odpowiednich parametrów -  pH 2,2 i temp. 22°C, kawa jest przenoszona na specjalne podesty i suszona na słońcu przez 22 dni. 

 

Opis sensoryczny: owocowa, soczysta, cytrusy, czekolada

Kraj pochodzenia: Kostaryka

Region: Tarrazú

Stacja obróbki: Vista del Dragon

Odmiana botaniczna: Catuai, Caturra, Marsellesa

Wysokość upraw: 1500 m n.p.m.

Metoda obróbki: anaerobic natural

Profil palenia: metody przelewowe

Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl