Peru Andres Vasquez Burga washed - metody alternatywne - 250 g / 1000 g
towar niedostępny
Opis
Andres Vasquez Burga jest właścicielem trzech hektarów ziemi w rejonie Calabozo w San Jose de Lourdes. Gospodarstwem zarządza wspólnie z bratem Agustinem, razem z którym osobiście pracuje przy uprawie i zbiórce owoców. W szczytowych okresach zbiorów bracia zatrudniają także pracowników tymczasowych.
Ciekawostka: zebraną kawę Andres poddaje fermentacji przez 24-36 godzin, a następnie suszy przez około dwa tygodnie na drewnianych podestach.
Opis sensoryczny: jagody, gałka muszkatołowa, limonki, kiwi
Kraj pochodzenia: Peru
Region: Colabozo, San Jose De Lourdes
Producent: Andres Vasquez Burga
Odmiana botaniczna: Caturra, Bourbon, Pache
Wysokość upraw: 1750-1950 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Punktacja: 86.5
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.