Peru Apaylla - kawa bezkofeinowa - 250 g / 1000 g
towar niedostępny
Opis
Kawa Apaylla pochodzi z regionu Cusco, terenów należących niegdyś do imperium Inków. Grupa lokalnych rolników liczy ok. 1000 osób, a sam region jest znany z wysokiej jakości ziaren, często nagradzanych w konkursach.
Ciekawostka: proces dekofeinizacji sparkling water został odkryty przez naukowca Kurta Zosela w 1967 r., gdy szukał on nowych sposobów rozdzielania mieszanin substancji. W 1988 r. niemiecka firma CR3 zajmująca się dekofeinizacją, opracowała ten proces, w którym naturalny dwutlenek węgla jest łączony z wodą w celu stworzenia warunków "podkrytycznych". Powoduje to powstanie substancji silnie rozpuszczającej kofeinę w kawie. Jest to delikatny, naturalny i organicznie certyfikowany proces, a dobra selektywność kofeiny w dwutlenku węgla zapewnia zachowanie walorów smakowych kawy.
Kraj pochodzenia: Peru
Region: Incauasi Valley, Cusco
Odmiana botaniczna: różne
Metoda obróbki: sparkling water decaf
Profil palenia: omniroast - sprawdzi się w metodach przelewowych, espresso oraz w kawach mlecznych
Opis sensoryczny: karmel, pomarańcze, zbalansowana kwasowość
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.