Peru Paco natural - metody przelewowe - 250/1000 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Paco to nazwa partii kawy pochodzącej od wielu drobnych producentów uprawiających rolę w pobliżu miasta Jaen. W Jaen znajduje się skup kawy, do którego rolnicy zwożą swoje uprawy, gdzie są one oceniane i wyceniane. Z magazynu kawa trafia do stacji obróbki, gdzie jest przetwarzana w obróbce natural (na sucho), a następnie suszona na drewnianych podestach przez ok. 30 dni.
Ciekawostka: Większość kaw z Peru pochodzi z niewielkich plantacji wykorzystujących dobrodziejstwa tamtejszego klimatu - wysokość Andów, bogate gleby wulkaniczne i opady tropikalnych deszczów, które zapewniają idealne warunki do produkcji wysokiej jakości kawy.
Opis sensoryczny: mandarynki, morele, mleczna czekolada
Kraj pochodzenia: Peru
Region: Jaen, Cajamarca
Producent: wielu drobnych producentów
Odmiana botaniczna: różne
Wysokość upraw: 1750-1950 m n.p.m.
Metoda obróbki: natural
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.