Rwanda Gatare 470 natural - metody przelewowe - 250/1000 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Gatare to jedna z najstarszych stacji obróbki w Rwandzie, założona w 2003 roku. Jest też jedną z pierwszych stacji przetwarzających bardzo wysokiej jakości kawę na eksport. Stacja jest położona w dystrykcie Nyamasheke w prowincji zachodniej i otoczona wzgórzami porośniętymi drzewami kawowymi, przetwarza kawę od blisko 1100 drobnych lokalnych producentów.
Ciekawostka: większość kawy w Rwandzie jest produkowana przez drobnych rolników, których liczba szacowana jest na około pół miliona, a ich działki często nie są większe niż jeden hektar na rodzinę.
Kraj pochodzenia: Rwanda
Region: dystrykt Nyamasheke
Stacja obróbki: Gatare
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: natural
Profil palenia: metody przelewowe
Opis sensoryczny: jeżyny, maliny, wanilia, gorzka czekolada