Rwanda Gatare Lot 533 natural - metody alternatywne - 250 g / 1000 g

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 61,00 zł 61.00
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Producent: Figa

Opis

Gatare to jedna z najstarszych stacji obróbki w Rwandzie, której historia sięga 2003 roku. Jest też jedną z pierwszych stacji przetwarzających bardzo wysokiej jakości kawę na eksport. Stacja jest położona w dystrykcie Nyamasheke w prowincji zachodniej i otoczona wzgórzami porośniętymi drzewami kawowymi.

Ciekawostka: większość kawy w Rwandzie jest produkowana przez drobnych rolników, których liczba szacowana jest na około pół miliona, a ich działki często nie są większe niż jeden hektar na rodzinę. 

 

Opis sensoryczny: truskawki, owoce pestkowe, wanilia, czerwone wino

Kraj pochodzenia: Rwanda

Region: dystrykt Nyamasheke

Stacja obróbki: Gatare

Odmiana botaniczna: Red Bourbon

Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.

Metoda obróbki: natural

Profil palenia: metody przelewowe

Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl