Rwanda Gatare Lot 533 natural - metody alternatywne - 250 g / 1000 g
towar niedostępny
Opis
Gatare to jedna z najstarszych stacji obróbki w Rwandzie, której historia sięga 2003 roku. Jest też jedną z pierwszych stacji przetwarzających bardzo wysokiej jakości kawę na eksport. Stacja jest położona w dystrykcie Nyamasheke w prowincji zachodniej i otoczona wzgórzami porośniętymi drzewami kawowymi.
Ciekawostka: większość kawy w Rwandzie jest produkowana przez drobnych rolników, których liczba szacowana jest na około pół miliona, a ich działki często nie są większe niż jeden hektar na rodzinę.
Opis sensoryczny: truskawki, owoce pestkowe, wanilia, czerwone wino
Kraj pochodzenia: Rwanda
Region: dystrykt Nyamasheke
Stacja obróbki: Gatare
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: natural
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.