Rwanda Gishyita 170 washed - metody przelewowe - 250 g / 1000 g

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 65,00 zł

Cena regularna:

65.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane

Opis

Stacja obróbki Gishyita została zbudowana i zaczęła przetwarzać kawę w 2010 r., przez pierwsze lata była własnością małej spółdzielni, której jednak brakowało wystarczających zasobów i zdolności do obsługi zbiorów. Spółdzielnia zdecydowała się wynająć stację prywatnemu operatorowi, który ostatecznie uzyskał pełną własność w 2019 r. Gishyita znajduje się w dystrykcie Karongi w zachodniej Rwandzie, na wysokości 1750 m n.p.m. Kawa jest tu dostarczana od lokalnych producentów, z upraw znajdujących się na wzgórzach otaczających jezioro Kivu, na wysokości od 1600 do 1800 m.

Ciekawostka: zdecydowana większość rwandyjskiej kawy jest produkowana przez drobnych rolników, których jest około pół miliona. Ich działki uprawne są często niewiele większe niż 1 ha.

 

Opis sensoryczny: pomarańcze, zielone jabłka, toffi

Kraj pochodzenia: Rwanda

Region: dystrykt Karongi

Stacja obróbki: Gishyita

Odmiana botaniczna: Red Bourbon

Wysokość upraw: 1735-1800 m n.p.m.

Metoda obróbki: washed

Punktacja: 85.5

Profil palenia: metody przelewowe

 

Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl