Rwanda Gishyta 60 natural - metody alternatywne - 250 g / 1000 g

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 71,00 zł 71.00
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Producent: Figa

Opis

Gishyta to niewielka stacja obróbki kawy, położona w dystrykcie Karongi. Nazywana “stacją z najlepszym widokiem”, leży na zboczu góry, a widok na zachód z niej rozciąga się przez Jezioro Kivu w kierunku wzgórz Kongo w oddali. Gishyta powstała w 2010 r. i pierwotnie działała jako spółdzielnia. W 2018 r. została przerobiona na stację obróbki, która aktualnie przetwarza owoce od 995 lokalnych rolników.



Ciekawostka: Gishyta posiada na stałe 6 pracowników w pełnym wymiarze godzin, ale podczas wysokiego sezonu zatrudnia nawet do 80 dodatkowych osób, wśród których 90% stanowią kobiety.




Opis sensoryczny: czereśnie, maliny, przyprawy

Kraj pochodzenia: Rwanda

Region: Kigarama, dystrykt Karongi 

Stacja obróbki: Gishyta

Odmiana botaniczna: Red Bourbon

Wysokość upraw: 1640 m n.p.m.

Metoda obróbki: natural

Profil palenia: metody przelewowe

 

Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl