Rwanda Nyungwe 566 anaerobic natural - metody alternatywne - 250 g / 1000 g

etykieta-Figa-Coffee-Rwanda-Nyungwe-566-przód-red.jpg
  • nowość
Dostępność: brak informacji
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 60,00 zł 60.00
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Producent: Figa

Opis

Stacja obróbki Nyungwe znajduje się w dystrykcie Nyamasheke, na wysokości 1680 m n.p.m. i rozciąga się na łącznej powierzchni 2,5 hektara. Przetwarza kawę od wszystkich okolicznych rolników, których jest ponad 1000. Stacja jest odizolowana, położona na początku szerokiej, wznoszącej się doliny, która rozciąga się na 9 km głębokości, prowadząc do największego lasu deszczowego w kraju, lasu Nyungwe, od którego wzięła nazwę.

Ciekawostka: okolice Nyungwe zapewniają uprawom kawy unikatowy klimat, chłodniejsze niż zwykle noce, spowodowane bliskością lasu, które spowalniają proces dojrzewania owoców. Warunki te przyczyniają się do wyraźnej złożoności smaków występujących w produkowanych tu ziarnach.

 

Opis sensoryczny: maliny, marakuja, rodzynki, rum, rabarbar

Kraj pochodzenia: Rwanda

Region: Nyungwe, Western Province, Nyamasheke

Stacja obróbki: Nyungwe

Odmiana botaniczna: Red Bourbon

Wysokość upraw: 1776 m n.p.m.

Metoda obróbki: anaerobic natural

Punktacja: 87.25

Profil palenia: metody przelewowe 

 

Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl