Sumatra Asman Gayo Mill natural - metody alternatywne - 250 g / 1000 g

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 87,00 zł 87.00
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Producent: Figa

Opis

Asman Gayo Mill to mała stacja przetwórcza w dzielnicy Pegasing w Takengon, w słynącym z kawy regionie Aceh na Sumatrze. Stację prowadzi zdobywca Cup of Excellence - Asman Arianto. Stacja obsługuje kilku małych producentów kawy, którzy kilka lat temu zostali wysiedleni ze swoich domów i ziemi z powodu klęski żywiołowej i odbudowali swoje życie i gospodarstwa, koncentrując się na kawie. 

 

Ciekawostka: Ze względu na ogólnie niewielki rozmiar gospodarstw na Sumatrze, kawa w większości mikrolotów jest mieszanką owoców dostarczonych przez kilku drobnych producentów do jednej stacji. Kawy z mikrolotów osiągają najwyższą jakość i są nagradzane najwyższymi cenami w konkursach branżowych.

 

 

Opis sensoryczny: toffi, suszone mango, ciemna czekolada

Kraj pochodzenia: Indonezja

Region: Aceh

Producent: Asman Gayo Mill

Odmiana botaniczna: Ateng, Bor Bor, Catimor, Timor

Wysokość upraw: 1300-1650 m n.p.m.

Metoda obróbki: natural

Punktacja: 85

Profil palenia: metody przelewowe 

 

Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl