Sumatra Asman Gayo Mill natural - metody alternatywne - 250 g / 1000 g

etykieta-Figa-Coffee-Sumatra-Asman-Gayo-Mill-przód.jpg
  • nowość
Dostępność: brak informacji
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 79,00 zł

Cena regularna:

79.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Producent: Figa

Opis

Asman Gayo Mill to mała stacja przetwórcza w dzielnicy Pegasing w Takengon, w słynącym z kawy regionie Aceh na Sumatrze. Stację prowadzi zdobywca Cup of Excellence - Asman Arianto. Asman Gayo Mill obsługuje kilku małych producentów kawy w wioskach Pantan Musara, którzy kilka lat temu zostali wysiedleni ze swoich domów i ziemi z powodu klęski żywiołowej i odbudowali swoje życie i gospodarstwa, koncentrując się na kawie. 

Ciekawostka: Aceh, w północnej Sumatrze, to region znany z produkcji kawy i posiadający ku temu świetne warunki naturalne - jest zróżnicowany pod względem geograficznym, otoczony plażami z bagnistym lądem.Większość obszaru zajmują góry Barisan, kawa uprawiana jest na tych wulkanicznych górach wśród lasów deszczowych. Przeciętne gospodarstwo rolne ma powierzchnię 1 ha, a 80% producentów w północnej Sumatrze to kobiety.

 

Opis sensoryczny: czekolada, czerwone wino, goździki

Kraj pochodzenia: Indonezja

Region: Aceh, Sumatra

Producent: Asman Gayo Mill

Odmiana botaniczna: Ateng, Bor Bor, Catimor, Timor

Wysokość upraw: 1300-1650 m n.p.m.

Metoda obróbki: natural

Punktacja: 86.1

Profil palenia: metody przelewowe 

 

Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl