Sumatra Asman Gayo Mill natural - metody alternatywne - 250 g / 1000 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Asman Gayo Mill to mała stacja przetwórcza w dzielnicy Pegasing w Takengon, w słynącym z kawy regionie Aceh na Sumatrze. Stację prowadzi zdobywca Cup of Excellence - Asman Arianto. Asman Gayo Mill obsługuje kilku małych producentów kawy w wioskach Pantan Musara, którzy kilka lat temu zostali wysiedleni ze swoich domów i ziemi z powodu klęski żywiołowej i odbudowali swoje życie i gospodarstwa, koncentrując się na kawie.
Ciekawostka: Aceh, w północnej Sumatrze, to region znany z produkcji kawy i posiadający ku temu świetne warunki naturalne - jest zróżnicowany pod względem geograficznym, otoczony plażami z bagnistym lądem.Większość obszaru zajmują góry Barisan, kawa uprawiana jest na tych wulkanicznych górach wśród lasów deszczowych. Przeciętne gospodarstwo rolne ma powierzchnię 1 ha, a 80% producentów w północnej Sumatrze to kobiety.
Opis sensoryczny: czekolada, czerwone wino, goździki
Kraj pochodzenia: Indonezja
Region: Aceh, Sumatra
Producent: Asman Gayo Mill
Odmiana botaniczna: Ateng, Bor Bor, Catimor, Timor
Wysokość upraw: 1300-1650 m n.p.m.
Metoda obróbki: natural
Punktacja: 86.1
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.