Sumatra Pantan Musara washed - metody alternatywne - 250 g / 1000 g

etykiety-figa-coffee-Sumatra-Pantan-Musara-v3-przod-1.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 85,00 zł 85.00
ilość szt.

towar niedostępny

* - Pole wymagane
Producent: Figa

Opis

Sumatra to druga co do wielkości wyspa Indonezji. Nasza kawa pochodzi z małej stacji myjącej w dystrykcie Pegasing w Takengon, w słynącym z wysokiej jakości kawy regionie Aceh na Sumatrze. Stacja przetwarza ziarno od wielu małych producentów z Pantan Musara.

Ciekawostka: pochodzące z Pantan Musara ziarna kawy w obróbce washed (mokrej) są fermentowane przez 36 godzin, po uprzednim pozbawieniu ich miąższu, a następnie czterokrotnie myte w celu usunięcia śluzu. W końcowym etapie są suszone przez około 14 dni.

 

Opis sensoryczny: intensywna, karmel, cukier trzcinowy, limonka

Kraj pochodzenia: Indonezja

Region: Pegasing, Takengon, Aceh, Sumatra

Producent: wielu małych producentów

Odmiana botaniczna: Gayo 1, Gayo 2, Catimor, Abyssinia

Wysokość upraw: 1550 m n.p.m.

Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe

 

Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl