Etiopia Tadese Teko washed - metody przelewowe - 250 g / 1000 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Tadese Teko jest jednym z milionów rolników, którzy żyją na wyżynach Etiopii i polegają na produkcji kawy jako swoim źródle utrzymania. Mieszka w południowej Etiopii, w dystrykcie Gedeb, który jest znany z produkcji wysokiej jakości kawy. Posiada 8 ha ziemi, co jest dużą powierzchnią jak na standardy tego obszaru, gdzie średnia wielkość upraw wynosi 4 ha.
Ciekawostka: Rolnicy w Gedeb często oprócz samej produkcji kawy, pracują również w stacjach przetwórstwa kawy, aby uzyskać dodatkowy dochód w sezonie zbiorów. Sami wytwarzają zazwyczaj naturalny nawóz z odpadów i nie stosują nawozów chemicznych do uprawy kawy, co daje zarówno efekty ekologiczne, jak i ekonomiczne.
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Shale, Worka, Yirgacheffe, strefa Gedeo
Producent: Tadese Teko
Odmiana botaniczna: Heirloom Ethiopian Varieties
Wysokość upraw: 1780-2100 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Punktacja: 85.6
Profil palenia: metody przelewowe
Opis sensoryczny: toffi, kwiaty, brązowy cukier, herbata oloong
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.