Brazylia Monte Carmelo natural - metody alternatywne - 1000 g
towar niedostępny
Opis
Kawa Monte Carmelo jest dziełem dwóch hodowców z miasta o tej samej nazwie – Acacio Jose Dianin i Cesara Jordao oraz producenta z Patrocinio – Helio Tutida. Farma Helio Tutida znajduje się w mikroregionie o nazwie Chapadao de Ferro, który znajduje się na uśpionym wulkanie, na wysokości 1100 m n.p.m.
Ciekawostka:
Region Cerrado cechują stabilne warunki pogodowe z gorącym i wilgotnym latem, bardzo potrzebnym do rozwoju roślin i owoców oraz łagodną suchą zimą, ułatwiającą zbiory. Na wysoką jakość ziaren ma wpływ także żyzna gleba wulkaniczna występująca na tym obszarze.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Cerrado, Monte Carmelo i Chapadao de Ferro
Producent: Acacio Jose Dianin, Cesara Jordao, Helio Tutida
Odmiana botaniczna: Paraiso MG, Mundo Novo
Wysokość upraw: 800-1300 m n.p.m.
Metoda obróbki: natural
Opis sensoryczny: czekolada, orzechy, karmel
Profil palenia: metody przelewowe
Punktacja: 82 SCA
Masa netto: 1000 g