Kenia Gathaithi AA washed - metody alternatywne - 250 g / 1000 g
towar niedostępny
Opis
Stacja obróbki Gathaithi Factory jest zarządzana przez Gathaithi Farmers Cooperative Society, zrzeszającą ponad 1100 aktywnych członków. Posiadają oni razem ok. 143 ha ziemi w regionie Nyeri, uznawanym historycznie za centrum produkcji kawy w Kenii.
Ciekawostka: nasza kawa pochodzi z programu mikrolotów (małych partii), które są w Kenii identyfikowalne na poziomie stacji lub indywidualnego gospodarstwa (jeśli to możliwe) i wybierane na podstawie oceny naparu. W Gathaithi Factory mikroloty są tworzone z owoców od różnych producentów dostarczonych do stacji jednego dnia.
Opis sensoryczny: jeżyny, brzoskwinie, pomidory, karmel
Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Nyeri
Producent: wielu małych producentów
Odmiana botaniczna: Batian, SL28, SL34, Ruiru 11
Wysokość upraw: 1120-2300 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Punktacja: 88
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.