Peru San Fernando Lot 10 natural - metody przelewowe - 250 g / 1000 g
towar niedostępny
Opis
Kawa Peru San Fernando Lot 10 została przygotowana przez spółdzielnie Valle Incahuasi i Cooperativa San Fernando. Kooperatywy zrzeszają łącznie ok. 1000 członków, którzy uprawiają średnio 1,5 ha pól kawowych. 60-70% kawy z tego lotu pochodzi z regionu San Fernando.
Ciekawostka: region Cusco, z którego pochodzi ta kawa, był kiedyś częścią imperium Inków w Peru. Plantacje kawy znajdują się w ośnieżonej dolinie Choqesafra w dystrykcie Inkawasi. Rdzenni rolnicy podążają tu śladami swoich przodków, pracując w harmonii ze środowiskiem naturalnym. Uprawy prowadzone są w cieniu, a szczególną uwagę zwraca się na zdrowie i nawadnianie gleby, aby drzewa mogły się poprawnie rozwijać.
Opis sensoryczny: jabłka, czekolada, karmel, suszone figi
Kraj pochodzenia: Peru
Region: San Fernando, dystrykt Inkawasi, Cusco
Producent: wielu małych producentów
Odmiana botaniczna: Caturra, Bourbon
Wysokość upraw: 1800-2400 m n.p.m.
Metoda obróbki: natural
Profil palenia: metody przelewowe
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.