Meksyk Anayanshy Oltehua Tezoco honey anaerobic metody przelewowe - 250/1000 g
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Przygoda Anayanshy z kawą rozpoczęła się po śmierci jej matki, którą zastąpiła w zarządzaniu gospodarstwem przy boku swojego ojca. Z czasem obowiązek stał się jej pasją, do której przekonała również męża. Anayanshy kontynuuje rodzinne tradycje mimo wielu trudności, które spotykają ją jako kobietę-szefową w bardzo zmaskulinizowanym środowisku lokalnych producentów i pracowników.
Ciekawostka: nasz lot (partia) kawy wyszedł spod rąk jednej producentki, ale z dwóch podległych jej farm kawowych - De aquel lado oraz Finca Pipitzotla. Z powodu ograniczonego nasłonecznienia w jej gospodarstwie (ok. 3 godzin dziennie) Anayanshy musi “wypożyczać” miejsca do suszenia kawy od sąsiadów.
Kraj pochodzenia: Meksyk
Region: Sierra de Zongolica, Veracruz
Producent: Anayanshy Oltehua Tezoco
Odmiana botaniczna: Colombia, Sarchimor
Wysokość upraw: 1200-1300 m n.p.m.
Metoda obróbki: honey anaerobic
Profil palenia: metody przelewowe
Opis sensoryczny: cytrusy, mleczna czekolada, zbalansowana kwasowość
Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są zazwyczaj pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.